De Stichting Wintertriathlon Assen en de Inzeller Touristik GmbH zullen na een succesvolle start in 2003 gezamenlijk een 3e triathlonwedstrijd   organiseren in het Zuid-Duitse Inzell. Inzell is alom bekend vanwege de prachtig gelegen kunstijsbaan. En de Nederlanders in het bijzonder, kennen de baan van de vele sportieve prestaties van landgenoten op het razendsnelle ijs.
 
De
3e Inzeller MultiTriathlon zal worden gehouden op:

zaterdag 5 februari 2005

Bij de opzet van de Inzeller Multi Triathlon gaan wij uit van de wensen van deelnemers uit Duitsland en Nederland. De triathlon is daarom in de vorm van een meer-keuzen-wedstrijd gegoten. Er zijn vier onderdelen:

Lopen - Fietsen (ATB) - Langlaufen - Schaatsen

U kunt kiezen uit 2 mogelijkheden:

         lopen - fietsen (ATB) - schaatsen
         lopen - fietsen (ATB) - langlaufen
 
Bij het vaststellen van de afstanden voor de vier onderdelen, hebben wij ons laten leiden door de internationale standaard voor de middenafstandwedstrijden. Zodoende is er gekozen voor de volgende afstanden:
         lopen:          10 km
         fietsen:        15 km
         langlaufen:  12,5 km
         schaatsen:    20 km (50 ronden)
Natuurlijk wordt hierbij uitgegaan van winterse omstandigheden: de loop- en fietsparkoersen worden uitgezet over besneeuwde paden!
 
Per wedstrijd (L/F/S, of L/F/L) wordt een klassement opgemaakt en worden prijzen beschikbaar gesteld: maximaal € 2000, verdeeld over de categorieŰn.
 
Er kan worden ingeschreven in drie leeftijdscategorieŰn heren en dames: 20-39 jaar, 40-49 jaar en 50 jaar en ouder. De kosten per inschrijving bedragen € 30,00.
 
Ook bestaat de mogelijkheid in te schrijven voor een estafette, met dezelfde afstanden en keuzemogelijkheid als bij de individuele triatlon.
De samenstelling van het estafetteteam mogen de deelnemers zelf bepalen. Eventueel kunnen ook 2 personen een team vormen, waarbij de ene deelnemer twee  onderdelen voor zijn rekening neemt. De kosten bedragen € 50,00 per team.
 
Omdat de parkoersen voor het lopen, langlaufen, fietsen en schaatsen vroegtijdig worden geprepareerd, kunt u op de vrijdag vˇˇr het evenement de hele dag de trajecten verkennen.
 
Op vrijdagavond tussen 20:00 en 21:30 uur en op zaterdagmorgen kunt u zich vanaf 10.00 uur melden bij het startbureau in de nieuwe sporthal vˇˇr de ingang van het ijsstadion. Hier ontvangt u uw wedstrijdbescheiden. In de sporthal kunt u gebruik maken van de verwarmde kleedruimtes en douches.
 
De start van het evenement is voor alle deelnemers op zaterdag om 13:00 uur in het centrum van Inzell. De wissels vinden plaats direct naast het ijsstadion in de bewaakte stalling voor fietsen en ski’s. De finish van alle wedstrijden is in het ijsstadion.
 
Na afloop van het evenement ontvangt iedere deelnemer als herinnering een T-shirt met logo+datum-opdruk in kleur.
 
Wij nodigen u en uw familie en vrienden tenslotte van harte uit om op zaterdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst onder meer de huldiging van de prijswinnaars bij te wonen.
 
Meedoen?
Vul het inschrijfformulier in en stuur het zo spoedig mogelijk naar ons op. Het evenement kan slechts doorgaan als er tijdig voldoende aanmeldingen binnen zijn. Wacht dus niet te lang met inschrijven.
 
Vervoersproblemen?
Is het voor u niet mogelijk om op eigen gelegenheid naar Inzell te reizen, dan bestaat er bij voldoende animo de mogelijkheid om, samen met de organisatie vanuit Assen, per touringcar te reizen (vertrek op donderdag, terug op zondag). Instapplaatsen: Zie reisarrangement!
 
Informatie? Meer weten over Inzell? Gratis informatiemateriaal met tal van aantrekkelijke verblijfs- en
overnachtingsmogelijkheden kunt u aanvragen op de website van Inzell: www.inzell.de